Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZA OŠTRE REZOVE

Ekonomske reforme cilj SNS u 2014.

Autor: Ekipa Alo! | 24.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 9

Zorana Mihajlović, potpredsednica Srpske napredne stranke i ministarka energetike, najavila da je da će u 2014. godini cilj njene stranke biti efikasne i intenzivne reforme u ekonomiji.

Za oštre rezove:  Zorana Mihajlović

Za oštre rezove: Zorana Mihajlović | Foto: FoNet

Ona je, sumirajući ovogodišnje rezultate naprednjaka i strategiju za narednu, poručila i da vanredni parlamentarni izbori zavise od brzine reformi.
- Mi želimo brzo. U 2014. moraju se učiniti ključne ekonomske reforme i rezovi jer se ne može dozvoliti da tranzicija traje decenijama.

Ne smemo dozvoliti da se formira antireformski blok ili antireformsko ponašanje, odnosno stalni otpori kad nešto želite da promenite - izjavila je potpredsednica SNS-a. Ona je izjavila i da je SNS kao deo Vlade ponosan na otvaranje pregovora o članstvu sa EU, kao i na iskorak učinjen u političkim odnosima sa Prištinom kroz briselski sporazum.

- Krenuli smo u uspostavljanje sistema u borbi protiv kriminala i korupcije i napali smo sistem koji je pojeo državu, kurs dinara je stabilan uz nisku inflaciju, a zaustavljen je i rast stope nezaposlenosti svuda osim u Vojvodini - navela je Mihajlovićeva, koja smatra da je građanima Vojvodine potrebna drugačija vlast. Ona je istakla i uspeh što je od „gubitaša poput ‚Jata‘ uz pomoć UAE napravljena kompanija ‚ER Srbija‘”.

- Mi smo kao stranka ponosni na sve što smo uradili, ali nismo zadovoljni i zato 2014. godina mora biti godina efikasnih i intenzivnih reformi. Želimo u 2014. ekonomski iskorak jer želimo da se u Srbiji živi bolje - poručila je potpredsednica naprednjaka i najavila da će morati da se usvoje zakoni iz sektora privrede i finansija, pre svega o privatizaciji, stečaju, radu, a „neophodna je i penzijska reforma“.
Poslednji komentari
  • makedonac Vreme: 24.12.2013 07:27h

    Prava poitičarka. Možda ona želi i voli brzo ali za uspeh je potrebno bar dvoje.

  • strumpfic Vreme: 24.12.2013 12:35h

    Koliko je do sada uradila SNS je sasvim dovoljno, s obzirom u kakvom je stanju bila drzava. Ministarka mozda nije zadovoljna, ali ne moze ni da ocekuje neke bolje rezultate jer smo puni problema. Uradili su ipak i vise nego sto smo ocekivali.s

  • strumpfic Vreme: 24.12.2013 12:37h

    Ministarka mozda nije zadovoljna trenutnim rezultatima, ali mislim da gresi. S obzirom u kakvom je stanju drzava bila, i kakvom je trenutno, oni su uradili sasvim dovoljno. Uradili su vise nego sto je bilo ko od nas ocekivao. Naravno u sledecoj godini treba nastaviti sa reformama ne bi li osetili gradjani na svojoj kozi boljitak.

  • gagana Vreme: 24.12.2013 12:44h

    Ma kako da ne budete zadovoljni..pa ne mozete nas u skorije vreme vratiti u stanje u kojem je drzava nekada bila. Uradili ste sasvim dovoljno stvari do sada..usli ste u borbu protiv korupcije i kriminala, to do sada niko nije uradio..stabilizovali ste najosnovnije makroekonomske agregate, povratilli Air Srbiju..za pocetak dovoljno da gradjani budu zadovoljni i mirni sto nisu pogresili sto su vam poklonili svoje poverenje.. Naredna godina treba da bude jos intenzivnija i mozemo onda da se nadamo svetloj buducnosti.

  • frajlaaaaaaaaaaa Vreme: 24.12.2013 13:29h

    Svaka čast! Žena zmaj, ponos i dika SNS-a!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP