Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

REKLA SVOJE

Hilari: Normalizujte odnose
sa Kosovom pa pregovarajte sa EU!

Autor: Ekipa Alo! | 30.10.2012 - 23:26:00h | Komentara: 11

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton se nakon završenog sastanka sa srpskim liderima, pojavila u hotelu "Hajat" gde se obratila zaposlenima Ambasade SAD u Beogradu. Pored brojnih zahvalnica Klintonova je jasno stavila do znanja da Srbija prvo mora da normalizuje odnose sa Kosovom i da tek tad može da razmišlja o pregovorima za pristup EU.

Dačić Ešton Klinton Nikolić

Stavila nam do znanja šta moramo da radimo: Hilari Klinton | Foto: Reuters

 - Velika mi je čast da sam ponovo u Beogradu. Neke od vas znam kada sam bila ovde pre dve godine i zadržala se malo duže, ali sam oduševljena što imam priliku da ponovo budem ovde i svakom od vas lično čestitam na vašem radu na održavanju vitalnih odnosa dveju država - počela je Klintonova svoje obraćanje u Hajatu. 


 - Ovo je bila specijalna ujedinjena poseta, zato što smo Ketrin Ešton, visoka predstavnica Evropske Unije i ja počele u Bosni i Hercegovini. došle ovde i večeras ćemo završiti u Prištini, gde ćemo se sutra sastati sa Kosovskim liderima kako bi naglasili jedinstvenu poruku - da je budućnost ove tri države u Evropi i evroatlanstkim integracijama, i da Sjedinjene Države snažno podržavaju njihove aspiracije prema tome - zaključila je Hilari i dodala da su ona i Eštonova prenele poruku "da pre određivanja datuma za pregovore o pristupanju EU, Srbija mora da ostvari napredak u normalizaciji odnosa sa Kosovom".
- Svesni smo da Srbija nikada neće formlano priznati Kosovo, ali postoji mnogo koraka koje ove dve zemlje moraju načiniti zajedno. I hvala svima vama koji ovi poruku prenosite na regularnoj bazi - rekla je Klintonova.

Kompletno obraćanje zaposlenima u Ambasadi SAD u Beogradu možete pročitati na sajtu Stejt Departmenta.
Poslednji komentari
  • Бобан Милетић Бапси Vreme: 31.10.2012 07:31h

    Немојте на нашој несрећи чак и да помислите да градите своју срећу ... а камоли да покушате ?! Не иде , не иде ...

  • Makica Vreme: 31.10.2012 09:58h

    Gadura pobegla kod nas kad je bilo nevreme.

  • Bebek Vreme: 31.10.2012 10:33h

    Jedina drzava na Balkanu koja nema prijateljske odnose sa drzavama u okruzenju i sire, jeste Srbija.Ona nije u dobrim, cak je u losim odnosima sa C.Gorom. Hrvatskom, Bosnjom, /iskljuci RS, jer ona nije drzava/ ni sa Slovenijom, skoro i sa Makedonijom, i Kosovom. Normalno da je tako nesto izjavila gospodja Klinton, a ona nije jedina. Na nicijoj nesreci se ne gradi sreca. Nesreca je upravo ta koja drzava Srbija, kao bajagi brine se o srbijanskom zivlju van Srbije, a idu milione Evra, gdje...!!!.Treba imati dobre komsije, dobre odnose sa njima, radi prosperiteta i same drzave a i gradjana Srbijanske nacionalnosti bilo u Srbiji ili u tim zemljama gdje oni zive.

  • kosovka Vreme: 31.10.2012 12:57h

    tacno! treba imati dobre komsije a ne one koji proteraju 200.000 svojih srpskih gradjana (hrvatska ) ili 300.000(kosmet) ili, sto je krajnje monstruozno i nezapamceno u analima kriminologije-vadjene organa nevinim zrtvama. o kakvom je komsiluku rec? ne razumem! o komsiji iliti bratu koji zabije noz u ledja zarad sirotog interesa, a znajuci koliko ce da zaboli (crna gora , makedonija)

  • Bilo kuda Vreme: 31.10.2012 13:01h

    Makice. Niko od citalaca ne zna kako ti izgledas ali garant da je lepsa,bogatija i pametnija od tebe barem 11 puta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP