Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEMA ODMORA DOK TRAJE OBNOVA

Poslanici bez letnjeg odmora

Autor: | 11.05.2014 - 08:45:00h | Komentara: 2

Poslanici ne samo što su radili i subotom, već su juče obradovani i najavom da će raditi bez letnje pauze. Generalna sekretarka Skupštine Srbije Jana Ljubičić izjavila je da poslanike očekuje rad tokom celog leta, jer će biti mnogo zakona koje parlament treba da usvoji.

Mora da se radi  i vikendom:  Poslanici u klupama

Mora da se radi i vikendom: Poslanici u klupama | Foto: V. Lalić

- Neće nas iznenaditi ako budemo radili bez letnje pauze pošto je iz Vlade Srbije najavljeno da ima puno toga da se uradi - rekla je ona.


Poslanici su juče imali na dnevnom redu izmene Zakona o privatizaiji i set pravosudnih zakona, o kojima će se glasati u ponedeljak. U odsustvu ministra privrede Dušana Vujovića, što je opozicija kritikovala, zakonske izmene u oblasti privatizacije branio je ministar pravde Nikola Selaković, koji je tvrdio da će one omogućiti očuvanje radnih mesta i ulaganja zainteresovanih za neka od 164 preduzeća u restrukturiranju.

Poslanici opozicije iz DS-a i NDS-a najavili su da neće podržati ove izmene, jer, kako su ocenili, nisu suštinske i temeljne, već demagoške i populističke.

Republička izborna komisija dodelila je mandate novim poslanicima koji će zameniti kolege koje su podnele ostavke zbog prelaska na nove funkcije. Umesto naprednjaka Nebojše Stefanovića, Vanje Udovičić, Jadranke Joksimović, Gorana Kneževića, Radomira Nikolića i Irene Vujović, poslaničke mandate su dobili Ivica Jevtić, Vesna Simić, Dejan Nektarijević, Vlado Babić, Sanja Tucaković i Goran Vukadinović. Aleksandar Vulin ustupio je mesto u poslaničkoj klupi Draganu Todoroviću iz PS. Mesta Ivice Dačića, Aleksandra Antića i Snežane Bogosavljević Bošković zauzeće Mirjana Dragaš, Dejan Radenković i Neđo Jovanović. I poslanički klub NDS-a pretrpeo je promene, pa će umesto Marinke Pepić poslanički posao obavljati Dejan Čapo.
Poslednji komentari
  • mile Vreme: 11.05.2014 09:33h

    Samo će uzeti dnevnice jer zakon je isti kao devedesetih ,nema otkaza zbog socijalnog mira.

  • Biksi Biljce Vreme: 11.05.2014 11:07h

    Pa sta ce im pauza kada su tek poceli. Kako radnici u ostalim firmama nemaju pravo na 6 meseci odmora kada zasnuju radni odnos. Zasto bi oni bili izuzetci? I sta moraju da idu na kolektivni odmor. Moze uvek da ode desetak radnika na godisnji od desetak dana a da skupstina radi normalno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP