Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDERI OPOZICIJE ODBILI POZIV PRVOG POTPREDSEDNIKA VLADE

Rijaliti Srbija

Autor: Ivana Kljajić | 08.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 11

Naprednjaci i demokrate nastavili su i juče žustru raspravu o stanju u glavnom gradu i direktnom sučeljavanju pred televizijskim kamerama.

Sam protiv trojice: Aleksandar Vučić

Sam protiv trojice: Aleksandar Vučić | Foto: Željko Šafar

Lider Demokratske stranke i smenjeni gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da je predsedniku SNS-a i prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću ponudio svoju pomoć kroz razmenu argumenata u ozbiljnom TV susretu, ali da se sve pretvorilo u politički rijaliti šou. Prethodno se u sve umešao i Vojislav Koštunica, čija Demokratska stranka Srbije ima primedbe na raspored sedenja koji je tokom eventualnog duela zamislio Vučić.

Vučiću, nemoj  da kukumavčiš: Dragan Đilas

Vučiću, nemoj da kukumavčiš: Dragan Đilas | Foto: Dušan Milenković

Prete blokade!


Smenjani gradonačelnik Beograda upozorio je da prestonica ulazi u period „potencijalnih blokada”, pošto ističu mandati vršilaca dužnosti direktora u mnogim preduzećima, a da im ti mandati nisu produženi. Đilas je zatražio da se sledeće nedelje zakaže sednica Skupštine Beograda kako bi se rešili pojedini tehnički problemi i grad i gradska preduzeća nastavili da funkcionišu.

- Pretvaranje ozbiljne diskusije u politički rijaliti šou, ma koliko da su gosti atraktivni, neće rešiti nijedan od četiri goruća problema Srbije – prezaduženost, nezaposlenost, rastuće siromaštvo i kriminal i korupciju. Ukoliko gospodin Vučić bude želeo o tome da argumentovano razgovara, ponuda je uvek otvorena. Kada Vlada Srbije bude organizovala okrugli sto na koji će biti pozvane sve parlamentarne stranke, DS će se takođe vrlo rado odazvati - izjavio je Đilas.

Lideru DS-a je zasmetalo i „kukumavčenje i lelekanje” Vučića, pa mu je poručio da odmah iznese podatke o poslovanju gradskih javnih preduzeća. Gradonačelnik Beograda u tehničkom mandatu je rekao da sva gradska javna preduzceća, osim Centra „Sava” i „Jugokoncerta”, uspešno posluju „u situaciji koja je skoro nemoguća”.

Ne sviđa mu se raspored sedenja: Koštunica

Ne sviđa mu se raspored sedenja: Koštunica | Foto: Marko Metlaš


Reagujući na Vučićevu izjavu da će „Srbija zakukati kada za mesec dana budu poznati bilansi gradskih javnih preduzeća i grada Beograda”, Đilas je poručio da Srbija već kuka zbog onoga što je urađeno u prethodnih 15 meseci.
Odgovor je stigao od Aleksandra Jovičića, šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda, koji je upitao Đilasa zašto je nervozan!

- Očigledno je da svoju nervozu, koja je nastala zbog izvesnosti zakonske provere rezultata njegovog rada, projektuje na građane. Đilasu i dalje nije jasno da interesi njegovih firmi nisu u skladu sa interesima Beograđana - poručio je Jovičić u pisanom saopštenju.

U međuvremenu, DSS se pobunio protiv Vučićevog predloga da u TV duelu naspram njega budu trojica lidera opozicije (DS, DSS, i LDP). Kako je rekao portparol DSS-a Petar Petković, Koštunica treba da sedi naspram ostale trojice, s obzirom na to da svi oni zagovaraju istu pogubnu politiku približavanja EU, dok se tome jedini protivi predsednik DSS-a.

Podsetimo, Đilas je prvo pozvao Vučića na TV duel, koji je lider naprednjaka prihvatio, uz uslov da na tom megdanu učestvuju i lideri DSS-a i LDP-a.

Čedomir Jovanović

Čedomir Jovanović | Foto: Aleksandar Stanković

Čeda: Na meni su zube izlomili i veći od Vučića

Lider LDP-a Čedomir Jovanović poručio je da nema vremena za političko pozorište.
- Nije nam potrebna atmosfera lošeg vesterna i glumatanje političara u duelima u koje jedni druge pozivaju da bi se svađali, a ne da bi došli do bilo kakvog dogovora. Na meni su zube izlomili i veći od Vučića i nemam vremena za takvo političko pozorište. U besmislenom obaranju ruku političara niko normalan ne može da vidi interes za sebe, svoju porodicu, svoj posao i konačno za samu Srbiju - izjavio je Jovanović.

Poslednji komentari
  • MITROVČANIN Vreme: 08.10.2013 08:48h

    Vučić, ne samo da treba da smanjuje plate zaposlenima u javnom sektoru, nego treba i da otpušta bahate ljude zaposlene u javnom sektoru. Juče (07.10.2013) oko 11h sam bio u republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje u Sremskoj Mitrovici, kada je jedan zaposleni ničim izazvan nazvao trudnicu sa druge strane šaltera BALAVOM, na šta su se pojedini ljudi pobunili rečima da su to ne primerene reči i da ako nema strpljenja da radi svoj posao, ima mlađih koji će raditi, na šta je taj zaposleni rekao "UČLANITE SE SVI U SNS, PA ĆETE SVI DOBITI POSAO". Nisam bio član SNS-a, ali ću se zbog ovakvih bahatih ljudi, koji ne znaju da cene svoj posao, i koji ponižavaju sirotinju koja čeka u redu na šalterima, učlaniti u SNS, ne zato da bi ja dobio posao, kao što je to rekao ovaj "gospodin", već da bi se u javnom sektoru otpustili bahati ljudi, poput ovog "gospodina". Reži Vučiću javni sektor, i imaćeš ne manji, nego još veći rejting, jer je dosta sirotinji da trpi iživljavanja na šalterima Srbije.

  • danijel Vreme: 08.10.2013 09:04h

    Vučić:Opozicija 1:3 ! Izbegavanjem DUELA sa Đilasom lideri opozicije su ga spustili na zemlju argumentima besmislenog predloga za OKRUGLIM STOLOM. TV DUEL SNS:DS je bio povod nakon smene Đilasa u Beogradu. Sve ovo je ipak u senci izbora na Kosovu i ponašanja Albanaca u južnoj Srpskoj pokrajini.

  • Вера Ненадович Vreme: 08.10.2013 09:13h

    Наспрам тих велеиздајничких гована треба да седи Наташа Јовановић СРС да Србе потсети да нису сви продане уцењене кукавице.

  • Мирослав Vreme: 08.10.2013 09:16h

    Који је глумац овај Вучић, која аби то била представа за наредне масе, који успех СНС, радикалском тактиком сигурно би био јачи... али коме ово треба. Зна се да је СНС сада најјача странака,да су запослилли гомилу својих кадрова, обезбедили гласове,започелои много, врло мало користиза Србију, али остају приче, приче, обећања... бајке за малу децу у наставцима. Мора се одати признање, изузетни глумци на позорници.

  • MilanCh Vreme: 08.10.2013 09:30h

    Ocigledano je da se spinuje prica i da je u realnosti malo drugacije. Jedan poziv na dule a onda iskrivljena slika tipa ovaj bezi, ovaj nece, ovaj se boji , jedan protiv svih je presmesna. Duel nije otvoreni studio, ili kvartet kako zamisljaju pojedinci. Samo Djilas i samo Vucic.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP