Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NA SAV GLAS

Stefanović: DS je katastrofalno vodio Beograd
Demokrate: Bilo je dobro dok vi niste došli!

Autor: Tanjug | 03.12.2013 - 16:22:00h | Komentara: 10

Predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović rekao je danas da je Demokratska stanka ostavila katastrofalnu situaciju u Beogradu kao i da su svi napori sa kojima se republička vlada suočava kada je reč o budžetu za narednu godinu, posledica katastrofalne politike demokrata u prethodnim godinama.

Dao novu nadu učiteljici iz Brusa: Nebojša Stefanović

DS je imao katastrofalnu politiku: Nebojša Stefanović | Foto: FoNet Dragan Antonić

- Žao mi je što se nisu osvrnuli (DS) na katastrofalnu situaciju koju su ostavili u gradu - rekao je Stafanović novinarima na Voždovcu, komentarišući jučerašnju izjavu lidera DS-a da će ozbiljno da razmisli da Komitetu za dodelu Nobelove nagrade zvanično predloži Privremeni organ grada Beograda za dodelu te nagrade u oblasti ekonomije".

Stefanović je naglasio da za razliku od DS-a naprednjaci na primeru Voždovca konkretnim delima pokazuju brigu za građane.
Stefanović je prilikom obilaska dve osnovne škole - "Jova Jovanović Zmaj" i "Đuro Daničić" koje su dobile video nadzor rekao da će sve osnovne škole do kraja ove godine imati video nadzor.

On je naveo da sve što je rađeno, rađeno je iz sredstava Opštine Voždovac, da se nisu uzimali krediti i da Voždovac ne duguje ni jedan dinar, dok se grad zaduživao, a republika dovedena u situaciju da sada mora da uzima nove kredite kako bi otplaćivala stare i kamate.

- Ne obaziremo se previše na ono što govori DS, oni su prošlost Srbije, mi gledamo u budućnost - poručio je Stefanović.

On je ukazao na to da je SNS dala obećanje građanima Voždovaca da će se boriti za budućnost dece i da je pokazala da ta obećanja ispunjava.

Prema njegovim rečima, uvođenje video nadzora u osnovnim školama već je donelo rezultate i već su uhvaćeni neki izgrednici koji su dilovali drogu i narkotike.

- Ovo je važna svar zbog budućnosti. Radi se zajedno sa policijom i radiće se na umrežavanju svih video nadzora koji će u policijskoj stanici moći da se prate 24 sata i onda ćemo imati dobar sistem koji će onemgućiti narko dilere da diluju drogu na prostoru gde se deca igraju - rekao je Stefanović.

Član opštinskog veća na Voždovcu Vlada Sekulić rekao je da je Voždovac treća opština po veličini teritorije i broju stanovnika, a da je tek na 15. mestu po visini budžeta i da su iza nje smo Sopot i Barajevo. Dodao je da je DS tu opštinu ostavio u katastrofalnom stanju.
Gradski odbor DS-a: Beograd je do uvođenja prinudne uprave funkcionisao bez problema
Povodom izjave predsednika Gradskog odbora SNS Nebojše Stefanovića da je "Demokratska stranka ostavila katastrofalnu situaciju u gradu" Gradski odbor DS-a izdao je saopštenje u kojem se navodi "da je Beograd do 20. novembra kada je uvedena prinudna uprava funkcionisao bez ikakvih problema, što je u jednom trenutku potvrdio i sam predsednik privremenog organa".
- Priče kako je situacija u gradu katastrofalna su čista demagogija Srpske napredne stranke koja, kao ni za Beograd, ni za Voždovac nema konkretan plan i ljude koji bi život građana u toj opštini mogli da učine boljim. Demokratska stranka podseća i da je još pre pet godina na opštinama gde je na vlasti uvela video nadzor u sve osnovne škole, od Zvezdare preko Palilulule, Čukarice, Vračara, Starog grada do Novog Beograda. SNS koja je četiri godine na vlasti na Voždovcu, to nije uradila i danas tim podatkom ne bi trebalo da se hvali, kao ni time što sa stranačkim obeležjima ulaze u školska dvorišta - piše u saopštenju.
Dalje se navodi i da su gradske vlasti Voždovčanima obezbedile pet novih vrtića, podršku za 3.000 porodilja i trudnica, trinaestu penziju za 12.000 penzionera, više od 32 kilometra nove kanalizacione mreže i 92 kilometra asfaltiranih ulica.
- SNS je mogla da uradi mnogo više za Voždovčane da se nisu bavili korupcijom na koju je upozorio još pre šest meseci predsednik mesnog odbora SNS Miroslav Nović u pismu koje je uputio predsedniku te stranke.
Poslednji komentari
  • Realno Vreme: 03.12.2013 16:59h

    Doslo je vreme da se i u Beogradu dogode promene, suvise su dugo demokrate bile na vlasti, trebalo bi sada da saznamo sta su i radile prethodnih godina.

  • Ja Vreme: 03.12.2013 18:02h

    Ja sam za izbore i za promene i u Beogradu i u DS-u.

  • Pera Vreme: 03.12.2013 20:14h

    Slusaj sine, obrisi sline ne budi alav, jos si balav! Ti ces da cenis ko je kako radio i ko sta zna, ili ne zna, Diplomac Megatrenda, genije kao i osnivac. Bas bih voleo da on bude novi gradonacelnik Beograda, dosta je Beograd bio dalako iznad ostatka Srbije. Neka malo i oni osete kako je ziveti u bedi i imati nesposobnu i nepismenu vlast kao vecina opstina u Srbiji.

  • strumpfic Vreme: 03.12.2013 20:20h

    Demokrate su dugo bile na vlasti, imali su vremena na pretek da pokazuu sta znaju i mogu..prema tome, sada nema potrebe da pricaju bilo sta..svi znamo sta su i koliko uradili. Vidi se da gradjani nisu pogresili na izborima glasajuci za SNS, jer ispunjavaju svoja predizborna obecanja, a to su da ce uvek biti u sluzbi gradjana i njihove bezbednosti. Pustite naprednjake da rade svoj posao.

  • AntiTutinac Vreme: 03.12.2013 21:31h

    Zanimljivo je kad neko nije svestan svoje nesvesti, i kad pati od egocentrizma, ispunili predizborna obecanja, hm, to ona da ce struja POJEFTINITI, jeste ona promenila cenu i to 3 x na vise, mozda oni lose samo sabiraju....ista ona obecanja da ce zaposliti bez da je neko stranacki opredeljen, hm, kad gle sta radi Mirkovic i Bacevic i ostali "velikasi" te "velike" stranke...ispunjavaju oni bas "SVE"...ahahaha.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP