Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VICEPREMIJER U RAVNOM SELU

Vučić: DS je danas otvoreno podržala Miškovića!

Autor: Tanjug | 09.10.2013 - 19:35:00h | Komentara: 11

Prvi potpredsednik vlade Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je Demokratska stranka danas otvoreno podržala vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića.

Odrekao se  dnevnica: Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

"Drago mi je što je DS otvoreno podržala Miškovića jer sada su mi mnogo jasnije neke odluke određenih organa, kao i pojedini napisi u medijima", rekao je Vučić u Ravnom selu povodom izjave funkcionera DS Vladimira Todorića o pitanju "neustavnih pritvora".


Vučić je rekao da se 13.200 žalbi građana nalazi pred Ustavnim sudom, a po hitnom postupku se rešava Miškovićeva žalba od pre tri meseca.

On je istakao i da će na predizbornom mitingu SNS u Vrbasu, kasnije večeras, poslati jasnu poruku i Miškoviću i lideru DS Draganu Đilasu.
Todorić je ranije danas u pisanoj izjavi rekao da bi ministar pravde Nikola Selaković, umesto "bespredmetnih" izjava da će država tužiti članove Visokog saveta sudstva zbog reforme pravosuđe, trebalo da brine o šteti koja će po državu nastati zbog, kako tvrdi, neustavih pritvora kojima je zloupotrebljena borba protiv korupcije u poslednjih godinu dana.

On je istakao da se Ustavni sud Srbije u više navrata oglasio povodom "neustavnih pritvora", ali niko iz ministarstva pravde niti tužilaštva nije reagovao.

Prema njegovim rečima, ministar Selaković i prvi potpredsednik vlade bi trebalo "da imaju bilo kakav osećaj političke odgovornosti" ponudili izvinjenje ili objašnjenje za veoma visok broj neustavnih pritvora na koje je DS ukazivala u poslednjih godinu dana.

Predsednik SNS u okviru predizborne kampanje za lokalne izbore u Vrbasu zakazane za 13. oktobar danas je obišao Ravno selo.

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je danas da ni vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković, ni lider demokrata Dragan Đilas neće pobediti Srbiju.


"Ponovo se kriminalci i tajkuni i pojedini političari ujedinjuju", rekao je Vučić na predizbornom mitingu za lokalne izbore zakazane za 13. oktobar u Vrbasu i ukazao da je DS stala na stranu Miškovića, što se i znalo sve vreme.

"Znamo koliko novca imate i kako ste ga stekli. Znamo sve što imate, mnogo veliku moć, novac, svega imate..", rekao je Vučić, ali i poručio građanima da nemaju čega da se plaše i da "neće ni Mišković, ni Đilas pobediti Srbiju".


On je rekao da Ustavni sud ima 13.000 ustavnih žalbi i da ih nije rešio, a da Miškovićevu od pre par meseci jeste, po hitnom postupku. On je zapitao i da li je to slučajno.

Vučić je okupljenima rekao da im je to ispričao da bi pokazao kolika je njihova moć u institucijama i van institucija i zato što hoće državu da bace na kolena na svakom slučaju i poručio da se ne meša, niti će u odluke Ustavnog suda.

Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 09.10.2013 18:09h

    Poštenije je tako, otvoreno, nego kao što vi radite.

  • živko dukić Vreme: 09.10.2013 18:31h

    ovom narodu još nije jasno da DS sarađuje otvoreno sa tajkunima.lopovi podržavaju jedni druge dok napaćeni narod 20 godina tapka u mestu.Svaka čast Vučiću koji je imao hrabrosti da raskrinka lopove po Srbiji koji su se obogatili neplaćajući poreze državi i u sprezi sa bivšom vlasti izvlačili dobit na detinaije van zemle. a radnicima su davali platu u visini soijalne pomoći.

  • gradjanin Vreme: 09.10.2013 18:51h

    Treba podrzati svakog ko je bez dokaza bio u zatvoru. Ja sam bio 4 sata priveden bez razloga pa sam poludeo, hteo sam da ih tuzim... Da imaju dokaza valjda bi mu sudili?

  • boby Vreme: 09.10.2013 21:38h

    Vucicu,moj ti je savet da pored ovih mera sa porezom na plate i povecanja PDV,moras da uvedes i porez na extra profit bogatasima i to zakonski regulisano,oni to nece ni osetiti a dobice se najmanje 5-6 milijardi evra . Ovako ispada da najsiromasniji najveci teret podnose i to uopste nece ispasti na dobro.

  • Pero Vreme: 10.10.2013 03:17h

    Vucic je apsolutno u pravu! DS sada pokazuje svoje pravo lice i ako nastave sa ovakvim ispadima definitivno ce izgubiti i ovo malo glasaca sto im je ostalo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP