Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

AMERIKANKA SE PREKO FEJSBUKA ZALJUBILA U ŠUMADINCA

Srpska sloboda je američki san!

Autor: B. Nenković | 25.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 11

Zbog Daniela Grujića iz Rekovca jedna Amerikanka je preletela okean, posle samo pola godine poznanstva na Fejsbuku. Dok on želi da ode u SAD kako bi tamo živeli zajedno, njegova devojka Keli Flauers (24) više bi volela da se preseli u Srbiju i, kako kaže, uživa u slobodi.

„U Srbiji  je život nekako  usporen i lep“:   Keli sa Danijelom  u Šumaricama

„U Srbiji je život nekako usporen i lep“: Keli sa Danijelom u Šumaricama

Ljubavna priča Danijela i Keli z Čikaga počela je preko interneta pre šest meseci. Ove jeseni, mladoj Amerikanki nije bilo teško da preleteli više od 7.000 kilometara i lično se upozna sa svojim Šumadincem. Ljubav je planula već pri prvom susretu i skoro je izvesno da će imati srećan kraj.


Rođenog brata nije video 14 godina


Danijel je rođen u Francuskoj, gde su njegovi roditelji radili. Odrastao je u Rekovcu. Osim Keli, ima još jedan razlog da se otisne na dalek put.
- Moj rođeni brat živi u Americi i nismo se videli 14 godina. Otišao je za vreme bombardovanja. Snašli bismo se nekako, ne bismo bili prepušteni sami sebi. U Rekovcu i nema prilike da se radi i zaradi, a ja želim da izdržavam svoju porodicu - kaže Gruja.

- Keli se prvo oduševila slobodom! Kaže mi da joj je nezamislivo da sasvim mala deca u Rekovcu sama idu u školu, kućni ljubimci i domaće životinje se slobodno kreću po dvorištu i livadama. Priča mi da to u Americi ne može, a ja bih opet hteo da se oprobam preko okeana - kaže Danijel, koga u rodnom kraju svi znaju kao Gruju.

On ne krije da godinama sanja „američki san“ i da je pokušavao da ode u SAD, ali ga je komplikovana procedura sprečavala. Kada je već izgubio svaku nadu, u njegov život je sasvim slučajno ušla Keli. Počelo je kao naivno i bezazleno dopisivanje, zatim su se videli putem „skajpa“ i ona mu je ubrzo
saopštila da želi da dođe u Srbiju.

Provod u Rekovcu

Provod u Rekovcu


- Već na aerodromu nam je bilo jasno da smo stvoreni jedno za drugo! Odveo sam je kući u Rekovac, pa onda u svoje rodno selo Nadrlje. Sve joj je bilo fantastično. Mesta za provod u Levču nema mnogo, ali ona je bila oduševljena. Začudila se što skoro svi mladi ovde znaju engleski jezik. Ma nije se libila ni da cepa drva. Komšije, kad su to videle, u šali su me upozoravale da je ne teram mnogo da radi jer se možda neće vratiti - priča Gruja, stolar po struci, koji se amaterski bavi fudbalom i pasionirani je skupljač stripova.

Ne libi se ni  da seče drva

Ne libi se ni da seče drva


Keli Flores radi u obalskoj straži na jezeru Mičigen. Njen posao je da patrolira čamcem za spasavanje. Po majci je Irkinja, a po ocu Meksikanka. Obišla je sa Grujom ceo levački kraj. Posetili su i Kragujevac, spomen-park Šumarice i jezero u okviru kompleksa. Probala je srpsku hranu, sviđa joj se što se u malom mestu svi znaju, javljaju se jedni drugima na ulici i stalno se šale, a lepo se uklopila i sa Grujinim roditeljima.
- Ostala bih ovde, život je nekako usporen i lep. U Americi samo radiš, radiš... - rekla je Keli pred polazak kući.

Mlada Amerikanka već je rezervisala avionsku kartu i ponovo će doći u Srbiju u decembru. Danijel u međuvremenu sprema dokumenta kako bi zajedno otišli u SAD i tamo nastavili svoju ljubavnu priču.

Čikago

Površina 606 km
Smešten je na obali jezera Mičigen
Broj stanovnika: 2.695.598 (popis iz 2010. godine)
- belci 31,7
- Afroamerikanci 32,9
- Azijati 5,5
- Hispanoamerikanci 28,9
- Broj Srba: oko 150.000
Dva međunarodna aerodroma
Broj ubistava 2012: 506
Ima čuvene Čikago Bulse, šestostruke NBA prvake
Kandidovan za Olimpijadu 2016.

Rekovac

Površina 14,8 km
Smešten je u dolini reke Dulenke
Broj stanovnika: 1.587 (popis iz 2011. godine)
- Srbi 95,95
- Romi 2,59
- Jugosloveni 0,20
- Crnogorci 0,15
- Hrvati 0,15
- Makedonci 0,10
- Slovaci 0,05
- nepoznato 0,10
Nema nijedan aerodrom, ali ima lepu prirodu i čist vazduh
Nema nikakve zvanične sportske manifestacije

Poslednji komentari
  • nikola Vreme: 25.10.2013 08:20h

    Jaka u ruke za sumu dusu dala.

  • Cacanin Vreme: 25.10.2013 09:13h

    Pametan decko sta ce u propaloj Srbiji u kojoj ne moze na posten nacin da se zaradi, vec moramo da idemo u beli svet po pare. Ovo pricam iz iskustva, jer i sam planiram sto dalje da odem odavde, jer do posla se moze samo ako das 3000 - 10000 evra, sto sam i iskusio u jednom javnom preduzecu u Cacku, ali sta cu pare nisam imao da dam za posao!!! A Vucicu jel se za ovo boris!!!

  • MERY Vreme: 25.10.2013 13:22h

    JAK U MOZAK ,DUSU DALO ZA DIVLJI ZAPAD!

  • Deki SU Vreme: 25.10.2013 14:43h

    Lepa Ljubavna prica, neka im je sa srecom. Palim komp i ja i krecem u potragu..(mogu i starije tete). Prihvatam se na usvajanje ;)

  • .... Vreme: 25.10.2013 17:03h

    To sto ona vidi u Srbiji i zove "slobodom", sav normalan svet zove razuzdanoscu. Nije normalno to sto u Srbiji pit-bul terijeri, stafordi, rotvajleri i ostali potencijalno opasni psi slobodno setaju parkovima, obalom reke, ulicama i sto gradjani (ljudi su u Srbiji na poslednjem mestu) nemaju slobodu da se tuda normalno krecu, da ih neki monstrum od dzukele, koji nema ni korpu preko njuske, niti povodac, ne ozledi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP