Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SVAKA IM ČAST!

Ljubavna priča koja je dirnula svet: Zbližila ih nesreća!

Autor: Ekipa Alo! | 01.04.2013 - 07:54:00h | Komentara: 1

Dalas Vins (27), prvi čovek u SAD kome je presađeno lice, i Džejmi Neš (29), devojka kojoj su u saobraćajnoj nesreći teško izgoreli ruke, noge i leđa, koji su se sreli u bolničkoj grupi za podršku žrtvama požara i odmah zaljubili - venčali su se u subotu!

Džejmi  i Dalas su  se upoznali  u bolnici

Džejmi i Dalas su se upoznali u bolnici | Foto: AP

Kako je izjavio Dalas, posle nesreće i transplantacije lica uopšte nije bio raspoložen za bilo kakvu vezu, ali susret sa Džejmi je sve promenio.
- Dala mi je nadu koju sam očajnički tražio - rekao je Dalas za svoju dragu, koja je dodala da sada najviše želi da njihova životna priča pruži nadu drugima.


Teksašanin iz Fort Vorta je postao prvi čovek u SAD kome je urađena transplantacija kompletnog lica, koje mu je sprženo strujom visokog napona u bizarnom incidentu 2008. Džejmi je pak gotovo umrla u udesu 2010. kada je njen automobil eksplodirao, a ona ostala zaglavljena u njemu, ali se nekim čudom izvukla sa teškim opekotinama na 70 odsto tela.

Ples  mladenaca

Ples mladenaca | Foto: AP


Par se venčao u crkvi u Fort Vortu, istoj onoj u kojoj je Dalas radio kada je teško povređen. On je tada krečio crkvu, ali je greškom dotakao visokonaponske kablove, pa mu je od strujog udara sprženo lice, a i oslepeo je. Ipak, 2011. je otišao na operaciju, postavši prvi Amerikanac kome je presađeno lice.
Dobio je novi nos, usne, kožu i mišiće lica, a presađeni su mu čak i nervi. Imao je čak 38 operacija, ali lekari nisu uspeli da mu povrate vid.
- Blagosloven sam što si izabrala baš mene. Volim te svim srcem - rekao je Dalas svojoj dragoj na venčanju pred 200 zvanica i dodao da je brak nešto što posle nesreće nije ni sanjao.
Poslednji komentari
  • СВЕТЛАНА Vreme: 01.04.2013 08:25h

    Овакве животне приче су потребне свима који мисле да је све изгубљено. Само борба доноси победу. Победник никад не одустаје. Живот увек има смисла, јер свако од нас има своју мисију у животу.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP