Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEMAČKA KANCELARKA ODMARA SKROMNO

Merkelova na odmoru u Italiji - gost sa najmanje želja

Autor: Tanjug | 02.04.2013 - 11:41:00h | Komentara: 2

Nemački kancelar Angela Merkel, koja se na italijanskom ostvru Iskiji, u ''hotelu snova'' odmara od stresa proteklih meseci i skuplja snagu za predstojeće savezne izbore, važi za gosta s najmanje želja.

Angela Merkel

Angela Merkel u svom omiljenom hotelu | Foto: Reuters

"Od svih naših gostiju, ona je s najmanje želja. Ona voli, pre svega, italijansku kuhinju'', rekao je o Merkelovoj direktor hotela Espedito Morieli, preneli su nemački mediji danas pisanje italijanskog dnevnika ''La Republika''.

"Gospođa Merkel i njen muž Joahim Zauer vole more, šetnje i jednostavne, lepe stvari, koje ovde postoje'', rekao je Morieri, a mediji prenose pisanje italijanske štampe da je nemački kancelar i tamo blizu ''naroda'', odnosno, da je, kada je posetila jednog saradnika hotela, kada je primetila da ga nema i saznala da je otpušten.

Angela Merkel

Angela Merkel sa suprugom Joahimom Zauerom | Foto: Reuters

Direktor hotela, koji je ugostio mnoge svetski poznate goste, kaže da je za njega poseta Merkelove uvek nešto posebno.

''Mi smo, naravno, pomalo ''elektrizovani'' i uzbuđeni kada gospođa Merkel dolazi'', kaže direktor hotela, naglašavajući da je vidi na doručku ili večeri i da je ona ''potpuno normalni turista'' - kupa se u termalnoj vodi, šeta,...

Merkelova s mužem već duže godina uskršnji odmor provodi na ostvru Iskija, a sa njom je pored muža, na ovom ostvru i ''svita'' njenih telohranitelja, navode mediji.

''To je super, ona je totalno normalna, potpuno jednostavna, zahvalna za sve što mi učinimo. Voli sve što nemački gosti obožavaju, tako je čovečna - i nemam za sve to reči- neverovatno'', kaže direktnor hotela.

I dok drugi gosti, recimo, žele specijalno sveće u svojim sobama ili posebni sok od pomorandže, dotle je Merkelova, kaže Morieri, gost s najmanje želja.

Angela Merkel

Angela Merkel obožava bazen sa termalnom vodom | Foto: Reuters

Privatni životi nemačkih političara - aktuelnih i onih koji to više nisu, uvek su tema interesovanja medija, a za Merkelovu se kaže da je, poznata po tome što svoj privatni život drži ''hermetički'', ali i po tome što važi za realnu, ozbiljnu i skromu osobu.


Moćni tabliod ''Bild'' je lane ''uhvatio'' Merkelovu na kraju radne sedmice, oko 17 sati, u blejzeru pink-boje u robnoj kući ''Galeri Lafajet'' (Galeries Lafayette) u Berlinu kako kupuje hranu, sama nosi kese i ne daje ih svojim telohraniteljima.

''Niko je nije primetio niti oslovio'', rekao je jedan fotoreporter ''Bilda''.
Možda je i ta fotografija Merkelove na prehrambenom odeljenju objašnjenje dela njenog uspeha, smatraju analitičari.

"U ono malo sobodnog vremena što imam, pokušavam da činim ono što sam uvek činila, a tu spada i kupovina'', rekla je Merkelova jednom, a tabliod piše da ponekad, kada ona nema vremena, šalje svog muža u kupovinu i to sa ''ceduljicom'' na kojoj je rukom napisano šta sve treba.

Angela Merkel

Nemački kancelar u bazenu | Foto: Reuters

Merkelova se, uglavnom, privatno odmara sa suprugom, rado u Toskani ili na južnoitalijanskom ostrvu Iskija ili u nemačkim, švajcarskim i drugim brdima.
U jednom intervjuu, Merkelova je davno malo ''odškrinula vrata'' i rekla da, kada jednog dana bude završila svoju političku karijeru ( koju je započela osamdesetih u DDR), želi da ode na odmor u Afriku i Južnu Ameriku.

Ona, međutim, ima i jedan ''stari san''- putovanje transibirskom železnicom.
Prva žena u istoriji Nemačke na čelu vlade je, takodje, rekla da svom mužu rado priprema doručak, da je njena čorba od krompira prosečna, da peče kolač od šljiva, da za Božić na trpezi najčečhe ima gusku....
Poslednji komentari
  • ACA Vreme: 02.04.2013 12:29h

    Bakice, pazi da ti Žabari ne uvale nekog ''Laleta'' u tom bazenčiću.

  • Ribar Vreme: 02.04.2013 12:59h

    Kada sam na facebook-u video sliku gole Angele Merkel iz njenih devojackih dana kada je bila i nudista i ovu sliku u bazenu pala mi je na pamet ona narodna: "Mladost ludost." Steta sto nisam bio student medicine.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP