Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

U AVGUSTU SE ODMARA VEĆINA SVETKIH POLITIČARA

Obamin odmor dva miliona $!

Autor: Ekipa Alo! | 31.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Uprkos recesiji i velikoj nezaposlenosti, američki predsednik Barak Obama će se i ove godine bogovski odmoriti! On će sa porodicom, suprugom Mišel i ćerkama Malijom i Natašom, provesti tek osam dana na ostrvu Martini vinogradi (Masačusets), a to će poreske obveznike koštati cela dva miliona dolara.

Barak Obama

Barak Obama

Obama će od 10. do 18. avgusta biti smešten u palati “The Chilmark House”, čija je vrednost 7,6 miliona dolara. Za njegovo osoblje i obezbeđenje je u obližnjim vilama zakupljeno čak 75 soba, gde prenoćište košta 345 dolara.

Vila u kojoj će biti smešten Obama vredna je 7,6 miliona dolara

Vila u kojoj će biti smešten Obama vredna je 7,6 miliona dolara

Najskuplja stavka u Obaminom odmoru je angažovanje predsedničkog aviona, čiji sat rada košta čak 180.000 dolara. Tokom Obaminog boravka ostrvo će biti pod budnim okom bezbednosnih službi, a biće angažovane i dodatne snage obalske straže. Obama je poznat po tome što ne štedi na odmorima. Procenjuje se da su njegovi odmori od 2008, kada je prvi put izabran za predsednika, do sada koštali poreske obveznike 20 miliona dolara.

Obamino omiljeno letovalište su Havaji, gde uživa u igranju golfa sa prijateljima. Ako je za utehu, i na Martinim vinogradima ima odličan golf teren i Obama ga sigurno neće promešiti.

Ništa od kupanja: Angela Merkel

Ništa od kupanja: Angela Merkel | Foto: AP

Angela planinari, Putin peca


Dok Obama preferira igranje golfa na odmoru, Angela Merkel, kancelarka Nemačke, već godinama ima iste navike. Ona, naime, od 22. jula do 12. avgusta sa suprugom Joahimom Zauerom ide na planinarenje po južnom Tirolu. Merkelova je otišla na odmor uprkos tome što je 22. septembra očekuju savezni izbori. Brigu oko izbora ove godine nema Vladimir Putin, predsednik Rusije. On je pristalica aktivnog odmora. Nedavno je boravio u republici Tuvi, gde je pecao sa premijerom Medvedevom. Putin je upecao štuku tešku 21 kilogram, a kritičari ističu da je to nemoguće jer štuka ne može tolika da naraste.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP