Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

LICEMERI IZ VELIKE BRITANIJE, MANITE SE SRBIJE

Setite se svojih zločina!

Autor: Ekipa Alo! | 09.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 11

Rezolucijom o Srebrenici, Velika Britanija je, pokušavajući da Srbe predstavi kao narod koji je počinio genocid, pokazala svoju licemernu stranu, smatraju mnogi. Nepobitne istorijske činjenice ukazuju da su Britanci tokom istorije počinili stravične zločine za koje nikada nisu kažnjeni, a o kojima oni danas ćute. To ih, međutim, ne sprečava da o drugima pričaju šta im padne na pamet!

Bruka i  sramota:  Dejvid  Kameron

Bruka i sramota: Dejvid Kameron | Foto: Profimedia

- Brojni su primeri zločina koje su počinili Britanci kroz istoriju. Oni za ta zlodela nikada nisu kažnjeni, a o njima se danas ćuti. Pre nego što su Amerikanci u 19. veku počeli sa uništavanjem Indijanaca, to su pre njih u 18. veku radili i Britanci u Kanadi. Koliko su tamo ljudi ubili, zaju li oni uopšte te brojke - kaže analitičar Dragomir Anđelković i dodaje da je uništavanje ljudskih života u ime krune nastavljeno u Indiji i to još masovnije!

Masovna ubistva u Keniji

Masovna ubistva u Keniji


- Tokom svoje kolonijalne vladavine u Indiji doveli su do čitave serije velikih gladi. Samo za vreme Drugog svetskog rata u Bengalu je od gladi umrlo tri miliona ljudi. Užasne zločine činili su i prema Abordžinima u Australiji. Ubijali su ih, oduzimali decu. U novije vreme, odnosno pedesetih godina prošlog veka, u Keniji je čak pokrenut pokret otpora na koji su Britanci odgovorili masovnim ubistvima pobunjenika i civila za koje su sumnjali da ih podržavaju.

Glad u  Indiji

Glad u Indiji

Ne zaboravimo ni likvidaciju zarobljenih argentinskih vojnika na Folklandskim ostrvima, za koju niko nikada nije odgovarao - kaže naš sagovornik i naglašava da se Britanija danas ponaša kao postmoderna imperijalistička sila.

- Oni smatraju da njihovi zločini nisu bitni. A tokom svoje istorije bili su brutalni i počinili su stravične zločine. Menjali su etničku sliku mnogih područja. Dok zanemaruju svoje zločine, sebi daju za pravo da svima pridikuju širom sveta - dodaje Anđelković.
Poslednji komentari
  • Dr Iggyy Vreme: 09.07.2015 08:22h

    Mislim da svoje zločine znaju, ali neko treba da ih podseti. Ko prizna da se uneredio? Valjda je premijer Srbije naučio lekciju, pa neka uspori trčanje u skute samo "njegovim prijateljima". Oni nisu prijatelji narodu Srbije. Srebrenica ,u vreme to što se dogodilo, bila je pod zaštitom snaga UN (Holandskog bataljona). Njih niko ne pominje, a saučesnici su svega toga što se dešavalo. Obraz nam je očuvala Putinova Rusija, veloko hvala!

  • Mirko Vreme: 09.07.2015 08:32h

    Posle ovog napisa, dali je potreban komentar? Molim, sto dalje od Engleza, kao i njihove politike u koju smo svojevremeno verovali!

  • Ja Vreme: 09.07.2015 09:07h

    Zasto neko (npr. Ministar spoljnih poslova, ili Premijer) o ovome sto ovde pise ne podseti gospodu iz Britanije o gore navedenom? Jer za to treba da imas smelosti da to uradis!

  • Рашо Vreme: 09.07.2015 09:22h

    господине Анђелковићу свака Вам част. Драго ми је да постоје људи који могу аргументима да се супроставе ароганцији. Можда ће се неком учинити да ово што сте рекли не чини баш много, али ја верујем да је ово погодак у сам центар. Па нисмо ми баш толико наивни и неписмени, читамо ми не само своју него и туђу историју. Хвала Вам на овом тексту.

  • milijana Vreme: 09.07.2015 10:59h

    kod nekih naroda -pogodite kojih, samim rodjenjem je jedna hemisfera mozga blokirana. dali je to genetska predispozicija ili nesto drugo, nauka neka to desifruje.Da je to tako, pokazuje cinjenica da oni sve svoje zlocine, kolonijalizam i ostale genocidne eksperimente svrstavaju pod legalne metode- humanitarnog karaktera.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP