Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DRAMA U SUDNICI

Sin stradalog: Petra
Cvijić nas je slagala!

Autor: Ana Dimitrovska | 16.10.2012 - 10:57:00h | Komentara: 21

“Petra me je pozvala dva dana od nesreće i pitala da li može da dođe, ali nikada se nije pojavila", rekao je Radovan Bajić, sin preminulog Slobodana Bajića, na suđenju Cvijićevoj za ubistvo njegovog oca!

“Udarila sam ga deset metara pre pešačkog prelaza. Pešak se pojavio iza autobusa i ja sam pokušala da ga izbegnem, ali nikako nisam uspela. On je tek posle udara pao na pešački prelaz. Izašla sam iz automobila i pokušala da mu ukažem pomoć”, rekla je za RTS, Petra Cvijić, pre početka suđenja.

Neraspoložena došla na suđenje - Petra Cvijić

Neraspoložena došla na suđenje - Petra Cvijić | Foto: Emil Čonkić

Cvijićeva je u sudnicu stigla uz advokata, u vrlo neraspoložena i odbila razgovor sa medijima.
Prvo osnovno tužilaštvo tereti voditeljku da je kao vozač “opel korse” udarila, u Vodovodskoj ulici, Slobodana Bajića, jer je vozila neprimerenom brzinom.
U optužnici se tužilaštvo poziva na iskaz veštaka za saobraćaj dr Stojana Stojanovića, koji je utvrdio da je brzina Cvijićevinog vozila u trenutku udara bila od 50 do 57 km na sat, te da je auomobil prednjom levom stranom udario u desnu potkolenicu Bajića, koji se tada nalazio na 3,9 metara ispred pešačkog prelaza.

U neverici slušala iskaz Bajićeve supruge - Petra Cvijić

U neverici slušala iskaz Bajićeve supruge - Petra Cvijić | Foto: Z. Ilić

Postoje tri zvanične verzije kobnog događaja, pri kojima je preminuli uvek bio van pešačkog prelaza, dok četvratu ima supruga preminulog.
Prve dve opcije govore da je krivac nesreće pešak, dok treća okrivljuje obe strane.
Prva i druga verzija događaja se slažu da je Bajić napustio autbus na zadnja vrata, ali da nije sigurno da li je autobus bio na kolovozu.
Po mišljenju veštaka, Bajić snosi krivicu jer se nije nalazio na označenom pešačkom prelazu.
Treća varijanta nudi mogućnost da je voditeljka napravila propust, tako što nije preduzela “objektivne uslove da blagovremeno uoči pešaka na kolovozu”, kao i da nije “pravovremeno preduzela kočenje”.

Vasiljka Bajić: Muž mi nije pretrčavao, nije bio ćorav!
Rodbina preminulog ima svoju verziju tragične tragedije. Supruga pokojnog Bajića, Vasiljka Bajić, ubeđena je da prethodne tri verzije nisu tačne i da je njen muž ispravno prelazio kolovoz.

"Mogu da se zakunem da je moj muž uvek prelazio na pešačkom prelazu, i da nije moguće drugačije! Nije bio ćorav, ni bolestan. Bio je svestan i savestan. Zakleću se, ako treba, i u svetog Vasilija", svedočila je udovica, dok je voditeljka na njene reči, sa optuženičke klupe negodujući odmahivala glavom.

Poslednji komentari
  • национале Vreme: 16.10.2012 11:39h

    Сви ови са РТС-а се бахато понашају,као да су богови!

  • milutin Vreme: 16.10.2012 12:22h

    ocito je da je pokojnik najvise kriv za pogibiju...prelazio van pesackog prelaza i pojavio se iznenada iza autobusa...vestacenje je to potvrdilo...zao mi je i petre i porodice poginulog ali se ne moze nista na silu uraditi...tesko je za ocekivati da Petra ode u porodicu poginulog pa zbog toga nema razloga da se ljute

  • h1n1 Vreme: 16.10.2012 14:21h

    ovo ima samo kod nas, ubiješ idiota van pešačkog i još ti sude zbog budale a familija jedva čeka da posle nakači privatnu tužbu za pretrpljeni bol i da nakupe pare...

  • Goran Vreme: 16.10.2012 14:30h

    kao stručnjak saobraćajne struke mogu samo da kažem ljudima koiji ovo čitaju da je vozač koji upravlja bilo kojom pokretnom mašinom bez obzira o kojoj mašini je reč,uvek ,,kriv" za saobraćajnu nesreću u kojoj učestvuje pešak jer on ,,je dužan da vožnju prilagodi uslovima puta i datoj situaciji u savkom trenutku"!!!Tako da se očigledno radi o tome da dotična nije vozila prilagođenom brzinom uslovima puta i datoj situaciji...,,Vozač je dužan da predvidi ponašanje svih učesnika u saobraćaju između ostalog i pešaka"...Uzmimo primer pijanog čoveka koji se ,,ševa " trotoarom i ako je na trotoaru mi moramo uzeti u obzir da on iznenada može preći na kolovoz ne predvidivo i to tačno pred naš automobili!!!

  • jonny Vreme: 16.10.2012 14:48h

    Za Gorana strucnjaka: Po tom tvom visokostrucnom misljenju moramo voziti do 5 km na sat jer ako vozis npr 40km/h i padne ti pijanac sa trotoara direktno pod tockove on mrtav a ti si kriv. Dakle strucnjak jedina brzina gdje mozes reagovati da stanes u djelicu sekunde je do 5 km/h. Ili objasni nam molim te kako drugacije? Ti si strucnjak!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP